Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Toost met warme kippenlever

Aantal personen: 4

Ingrediënten

250 g kippenlever
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook
4 el Marsala
0,5 l kippenbouillon
2 el kappertjes
4 ansjovis filets
zout & peper
1 stokbrood

Bereiden


  1. Maak de kippenlevertjes schoon en halveer ze.
  2. Verhit de kippenlevertjes in ca. 3-4 minuten al omscheppend zachtjes bruin en gaar.
  3. Pers de teentjes knoflook erboven uit.
  4. Snijd het stokbrood in plakjes en rooster deze onder een voorverwarmde grill goudbruin.
  5. Voeg de wijn en bouillon aan de levertjes toe en déglaceer de braadjus.
  6. Pureer alles in de keukenmachine.
  7. Hak de kappertjes en ansjovis fijn en schep ze door de pate.
  8. Op smaak brengen.
  9. Bestrijk de geroosterde toostjes direct met de warme pate en dien ze direct op.

    TIP:
    U kunt in plaats van Marsala ook Vino Santo gebruiken.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Paté met sinaasappelsaus
Forelterrine
Groentensalade met oosterse dressing
Oesters met champagnesaus
Salade met gerookte eendenborst en gebakken paddestoelen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes