Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
250 g kippenlever
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook
4 el Marsala
0,5 l kippenbouillon
2 el kappertjes
4 ansjovis filets
zout & peper
1 stokbrood
Bereiden
- Maak de kippenlevertjes schoon en halveer ze.
- Verhit de kippenlevertjes in ca. 3-4 minuten al omscheppend zachtjes bruin en gaar.
- Pers de teentjes knoflook erboven uit.
- Snijd het stokbrood in plakjes en rooster deze onder een voorverwarmde grill goudbruin.
- Voeg de wijn en bouillon aan de levertjes toe en déglaceer de braadjus.
- Pureer alles in de keukenmachine.
- Hak de kappertjes en ansjovis fijn en schep ze door de pate.
- Op smaak brengen.
- Bestrijk de geroosterde toostjes direct met de warme pate en dien ze direct op.
TIP:
U kunt in plaats van Marsala ook Vino Santo gebruiken.
Bron/inzender: